Dierenkliniek Hoofdstraat

Het team van Dierenkliniek Hoofdstraat bestaat uit zes dierenartsen en zeven assistenten. Daarnaast wordt u af en toe door een invallende medewerker geholpen en lopen er regelmatig stagairs mee. Het team is breed inzetbaar maar daarbij heeft iedereen zich nog eens extra toegelegd en geschoold op een deelgebied binnen de diergeneeskunde en binnen de praktijkvoering.

Dierenartsen

Er werken zes dierenartsen, vier dierenartsen voor gezelschapsdieren en twee voor vogels en bijzondere dieren. Alle dierenartsen hebben ruime ervaring. Naast de algemene diergeneeskunde hebben ze ieder een of meerdere werkgebieden waarop ze zich hebben toegelegd. Interne geneeskunde, cardiologie, chirurgie, orthopedie, tandheelkunde, röntgen en echo, dermatologie, oog en oorziektes, cytologie/microscopie zijn een voorbeeld van een aantal deelgebieden waar de dierenartsen zich op hebben toegelegd en extra opleidingen en scholing voor hebben gevolgd.

De dierenartsen hebben toegang tot verschillende specialisten waar ze mee kunnen overleggen om u nog beter van dienst te kunnen zijn.

Assistenten

De assistenten faciliteren de dierenartsen bij hun werkzaamheden en dragen daarbij met name verantwoordelijkheid voor de dagelijkse gang van zaken op de kliniek.

Daarnaast assisteren zij bij onderzoeken en behandelingen, bij de anesthesie en bijvoorbeeld als operatieassistent. Ook verzorgen ze samen met de dierenartsen de opgenomen dieren.

Zij verstrekken op uw verzoek ook informatie over voeding, vlooienmiddelen, ontwormingsmiddelen, routineoperaties, gedrag en algemene zaken die betrekking hebben op de gezondheid van uw dier.