Vogels en bijzondere dieren

Algemene informatie

Voor vogels, konijnen, knaagdieren, reptielen, exotische zoogdieren, dierentuindieren en parkdieren kunt u op afspraak terecht bij Frank Verstappen, Rick Stemkens en Marlissa Fluit .Veelal werken ze op verwijzing door uw eigen dierenarts maar u hebt daarnaast ook de mogelijkheid om rechtstreeks een afspraak te maken.

Frank Verstappen is Europees erkend specialist; Dipl. ECZM

Hij is ook als dierenarts verbonden aan verschillende dierentuinen zoals Artis, BestZoo en Landgoed Hoenderdaell. Hij werkt in binnen en buitenland op het gebied van vogels en bijzondere dieren. Hierbij geeft hij adviezen op gebied van huisvesting, voeding, verzorging, voortplanting, welzijn en diergeneeskundige aspecten aan dierentuinen, particuliere eigenaren en aan (semi-)overheidsinstellingen. Daarnaast begeleid Frank dierenartsen die zich in de vogels en bijzondere dieren willen bekwamen.

Rick Stemkens heeft een internship op de afdeling vogels en bijzondere dieren van de universiteitskliniek in Gent gevolgd. Sinds 2018 werkt hij bij Dierenkliniek Hoofdstraat in Driebergen. Verder is Rick sinds 2020 de dierenarts voor Dierenpark Avifauna in Alphen aan den Rijn en is hij via de praktijk in Driebergen verbonden aan enkele andere kleine dierentuinen en dierenparken.

Marlissa Fluit heeft een internship op de afdeling vogels en bijzondere dieren van de universiteitskliniek in Utrecht gevolgd en ook ruime ervaring opgedaan in het geven van onderwijs aan studenten diergeneeskunde. In 2020 is ze in de kliniek bij Frank Verstappen gaan werken vanwege haar ambities richting de bijzondere dieren. Ze volgt het Evidensia differentiatie traject konijnen, knaagdieren, kleine zoogdieren, vogels en reptielen.

Naast de behandeling van vogels en exotische gezelschapsdieren in de kliniek en op locatie adviseren en begeleiden wij tevens privé́ collecties, parken, dierentuinen, bedrijven en overheidsinstellingen op gebied van vogels en bijzondere dieren.

Visites zijn in overleg mogelijk.

We reserveren een deel van onze tijd voor het begeleiden van non-profit organisaties en instellingen.

  • Frank Verstappen
  • Rick Stemkens
  • Marlissa Fluit

Frank Verstappen

Is Europees erkend specialist; Diplomat of the European College of Zoological Medicine (ECZM)
Is ook als dierenarts verbonden aan verschillende dierentuinen waarvan Artis en enkele kleinere dierentuinen Hoenderdaell waar ook Stichting Leeuw gevestigd is en dierenpark BestZoo waar ook Rick en Marlissa een deel van de werkzaamheden op zich nemen. Naast de dierentuinen verzorgt hij de diergeneeskundige begeleiding van verschillende private dierencollecties. Speerpunten in deze begeleiding zijn ziektepreventie en behandeling, voortplanting, regelgeving (AHR = de vervanger van BALAI, import-export, dierziekte uitbraken, dierentuinvergunning) en toezicht op welzijn.
Hij reist regelmatig naar het buitenland voor werkzaamheden en presentaties op het gebied van vogels en bijzondere dieren. Hierbij geeft hij praktische adviezen op gebied van huisvesting, voeding, verzorging, voortplanting en diergeneeskundige aspecten aan dierentuinen, particuliere eigenaren en aan (semi-) overheidsinstellingen.
Hij begeleidt daarnaast ook bedrijven uit zeer uiteenlopende branches met vragen of specifieke wensen op gebied van vogels, reptielen, exotische zoogdieren en parkdieren. Bijvoorbeeld op het gebied van medicijnontwikkeling, voeding en supplementen. Zijn groot efficiënt netwerk biedt hierbij vele voordelen.
  Bekijk het profiel van Frank Verstappen

Rick Stemkens

Is dierenarts met speciale interesse in de vogels en bijzondere dieren.
Hij heeft zich in de afgelopen jaren geschoold in de vogels en bijzondere dieren.
Daarvoor heeft hij veel nationale en internationale nascholingen gevolgd en een jaar op de afdeling vogels en bijzondere dieren van de Universiteitskliniek in Gent gewerkt.
Hij werkt als dierenarts ook in dierentuinen waaronder Avifauna. Dierentuinen komen met kleinere dieren ook naar de praktijk in Driebergen waar hij regelmatig een bijzonder dier behandeld.
En geeft naast zijn reguliere werk ook regelmatig presentaties op het gebied van vogels en bijzondere dieren. Niet alleen presentaties voor dierenartsen, ook aan verenigingen van liefhebbers van vogels en bijzondere dieren.
  Bekijk het profiel van Rick Stemkens

Marlissa Fluit

Is eveneens dierenarts met speciale interesse in de vogels en bijzondere dieren.
Ze heeft anderhalf jaar op de afdelinge vogels en bijzondere dieren van de Universiteitskliniek in Utrecht gewerkt waar ze ook veel presentaties heeft gegeven voor de studenten in de laatste fase van hun opleiding. 
Zij werkt in de kliniek met reguliere gezelschapsdieren en wil zich vooral bekwamen in de kleine zoogdieren zoals konijnen, knaagdieren maar ook alle bijzondere kleine zoogdieren die in dierentuinen worden gehouden.
  Bekijk het profiel van Marlissa Fluit