Vogels en bijzondere dieren

Algemene informatie

Voor vogels, konijnen, knaagdieren, reptielen, exotische zoogdieren, dierentuindieren en parkdieren kunt u op afspraak terecht bij Frank Verstappen en Marlissa Fluit. Veelal werken ze op verwijzing door uw eigen dierenarts maar u hebt daarnaast ook de mogelijkheid om rechtstreeks een afspraak te maken.

Frank Verstappen is Europees erkend specialist; Dipl. ECZM

Hij is ook als dierenarts verbonden aan verschillende dierentuinen zoals Artis, BestZoo en Landgoed Hoenderdaell. Hij werkt in binnen en buitenland op het gebied van vogels en bijzondere dieren. Hierbij geeft hij adviezen op gebied van huisvesting, voeding, verzorging, voortplanting, welzijn en diergeneeskundige aspecten aan dierentuinen, particuliere eigenaren en aan (semi-)overheidsinstellingen. Daarnaast begeleid Frank dierenartsen die zich in de vogels en bijzondere dieren willen bekwamen.

Marlissa Fluit heeft een internship op de afdeling vogels en bijzondere dieren van de universiteitskliniek in Utrecht gevolgd en ook ruime ervaring opgedaan in het geven van onderwijs aan studenten diergeneeskunde. In 2020 is ze in de kliniek bij Frank Verstappen gaan werken vanwege haar ambities richting de bijzondere dieren. Ze volgt het Evidensia differentiatie traject konijnen, knaagdieren, kleine zoogdieren, vogels en reptielen.

Naast de behandeling van vogels en exotische gezelschapsdieren in de kliniek en op locatie adviseren en begeleiden wij tevens privé́ collecties, parken, dierentuinen, bedrijven en overheidsinstellingen op gebied van vogels en bijzondere dieren.

Visites zijn in overleg mogelijk.

We reserveren een deel van onze tijd voor het begeleiden van non-profit organisaties en instellingen.

  • Frank Verstappen
  • Marlissa Fluit

Frank Verstappen

Is Europees erkend specialist; Diplomat of the European College of Zoological Medicine (ECZM)
Is ook als dierenarts verbonden aan verschillende dierentuinen waarvan Artis en enkele kleinere dierentuinen Hoenderdaell waar ook Stichting Leeuw gevestigd is en dierenpark BestZoo waar ook Marlissa een deel van de werkzaamheden op zich neemt. Naast de dierentuinen verzorgt hij de diergeneeskundige begeleiding van verschillende private dierencollecties. Speerpunten in deze begeleiding zijn ziektepreventie en behandeling, voortplanting, regelgeving (AHR = de vervanger van BALAI, import-export, dierziekte uitbraken, dierentuinvergunning) en toezicht op welzijn.
Hij reist regelmatig naar het buitenland voor werkzaamheden en presentaties op het gebied van vogels en bijzondere dieren. Hierbij geeft hij praktische adviezen op gebied van huisvesting, voeding, verzorging, voortplanting en diergeneeskundige aspecten aan dierentuinen, particuliere eigenaren en aan (semi-) overheidsinstellingen.
Hij begeleidt daarnaast ook bedrijven uit zeer uiteenlopende branches met vragen of specifieke wensen op gebied van vogels, reptielen, exotische zoogdieren en parkdieren. Bijvoorbeeld op het gebied van medicijnontwikkeling, voeding en supplementen. Zijn groot efficiënt netwerk biedt hierbij vele voordelen.
  Bekijk het profiel van Frank Verstappen

Marlissa Fluit

Is eveneens dierenarts met speciale interesse in de vogels en bijzondere dieren.
Ze heeft anderhalf jaar op de afdelinge vogels en bijzondere dieren van de Universiteitskliniek in Utrecht gewerkt waar ze ook veel presentaties heeft gegeven voor de studenten in de laatste fase van hun opleiding. 
Zij werkt in de kliniek met reguliere gezelschapsdieren en wil zich vooral bekwamen in de kleine zoogdieren zoals konijnen, knaagdieren maar ook alle bijzondere kleine zoogdieren die in dierentuinen worden gehouden.
  Bekijk het profiel van Marlissa Fluit