Spoedgeval

Heeft u een spoedgeval?
Neem zo snel mogelijk contact met ons op via
Telefoonnummer Hoofdstraat: tel: 0343 - 51 20 63
OF
Telefoonnummer Leersum: tel: 0343 - 45 49 50

Als wij gesloten zijn wordt u automatisch doorverbonden met
Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein.
Telefoonnummer: 030 - 202 70 70

Het Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein

Om een duurzame goede service te kunnen blijven verlenen en daarbij de kwaliteit hoog te houden wordt de spoeddienst voor gezelschapsdieren van zaterdagmiddag 14.00 uur tot maandagochtend 08.30 uur uitgevoerd door het Evidensia Dierenziekenhuis te Nieuwegein. Daarnaast wordt er in uitzonderingsgevallen op andere momenten doorverwezen naar het Dierenziekenhuis Nieuwegein. Deze uitstekend geoutilleerde moderne kliniek met 24 uurs spoedopvang ligt op minder dan 20 minuten rijden van Driebergen. (Nijverheidsweg 1b, 3433 NP Nieuwegein, 030 - 202 70 70)

Belt u de praktijknummers van Driebergen of Leersum ivm een spoedgeval dan wordt u van zaterdagmiddag 14.00 uur tot maandagochtend 08.30 uur automatisch doorverbonden met de spoeddienst van het dierenziekenhuis.

We zijn daarnaast bezig om een landelijke spoedopvang voor vogels en bijzondere dieren te realiseren.

Spoedgevallen vogels en bijzondere dierenspecialistische hulp

Ook voor spoedgevallen van vogels en bijzondere dieren kunt u veelal bij ons terecht.
In gevallen waarbij een afspraak op korte termijn of de “opname service” niet mogelijk is zullen we ons best doen om u door te verwijzen naar andere praktijken waar veel met vogels en bijzondere dieren gewerkt wordt.
Wacht niet te lang bij deze diersoorten. In een vroeg stadium zijn de meeste ziektes en problemen vaak beter te behandelen.
En hebt u reeds een afspraak gemaakt maar verslechtert de toestand neem dan alsnog contact op voor de “opname service”.

Opname service

Naast de spoedconsulten hebben we vaak ruimte om een ziek bijzonder dier op te nemen omdat een zieke vogel zich sneller ontwikkeld tot een ernstig spoedgeval.
Als een (kleine) vogel niet eet dan kunnen ze in het slechtste geval binnen een aantal uren en grotere vogels binnen één of enkele dagen sterven. Ze gaan veelal niet dood aan het oorzakelijke probleem, de betreffende ziekte, maar t.g.v. niet of onvoldoende eten. Soms lijkt het alsof ze nog eten maar pikken ze alleen maar in het voer zonder het daadwerkelijk op te nemen.
Als er sprake is van een ernstig zieke vogel (maar ook een konijn, knaagdier, klein zoogdier of reptiel) dan wordt er indien mogelijk door de assistenten of de dierenartsen aangeboden om het dier op te nemen.
De medewerkers van de kliniek beginnen in de opname dan direct met een ondersteunende behandeling (zoals: sondevoeding, kropvoeding, infuus, zuurstof, warme couveuse etc). De dierenartsen voor vogels en bijzondere dieren kijken er dan zo snel mogelijk naar maar uw dier wordt nu in ieder geval reeds behandeld en heeft een betere kans om te overleven en te herstellen.
De assistenten of dierenartsen maken een inschatting aan de telefoon en geven soms een advies om uw dier te laten opnemen zonder de patiënt daadwerkelijk gezien te hebben. Daarom ligt uiteindelijk de eindbeslissing om al dan niet voor deze service te kiezen ook bij u als eigenaar en niet bij de telefonist.