Konijn, knaagdier en vogel

Konijnen, knaagdieren, vogels en reptielen

Voor vogels, konijnen, knaagdieren, reptielen en exotische zoogdieren, dierentuindieren en parkdieren kunt u op afspraak terecht bij Frank Verstappen (Europees Specialist ECZM) en Rick Stemkens. Er wordt met name op verwijzing door uw eigen dierenarts gewerkt maar u hebt daarnaast ook de mogelijkheid om direct zelf een afspraak te maken.

  • Frank Verstappen
  • Rick Stemkens
  • Marlissa Fluit

Frank Verstappen

Is Europees erkend specialist; Diplomat of the European College of Zoological Medicine (ECZM)
Is ook als dierenarts verbonden aan verschillende dierentuinen waarvan Artis en enkele kleinere dierentuinen Hoenderdaell waar ook Stichting Leeuw gevestigd is en dierenpark BestZoo waar ook Rick en Marlissa een deel van de werkzaamheden op zich nemen. Naast de dierentuinen verzorgt hij de diergeneeskundige begeleiding van verschillende private dierencollecties. Speerpunten in deze begeleiding zijn ziektepreventie en behandeling, voortplanting, regelgeving (AHR = de vervanger van BALAI, import-export, dierziekte uitbraken, dierentuinvergunning) en toezicht op welzijn.
Hij reist regelmatig naar het buitenland voor werkzaamheden en presentaties op het gebied van vogels en bijzondere dieren. Hierbij geeft hij praktische adviezen op gebied van huisvesting, voeding, verzorging, voortplanting en diergeneeskundige aspecten aan dierentuinen, particuliere eigenaren en aan (semi-) overheidsinstellingen.
Hij begeleidt daarnaast ook bedrijven uit zeer uiteenlopende branches met vragen of specifieke wensen op gebied van vogels, reptielen, exotische zoogdieren en parkdieren. Bijvoorbeeld op het gebied van medicijnontwikkeling, voeding en supplementen. Zijn groot efficiënt netwerk biedt hierbij vele voordelen.
  Bekijk het profiel van Frank Verstappen

Rick Stemkens

Is dierenarts met speciale interesse in de vogels en bijzondere dieren.
Hij heeft zich in de afgelopen jaren geschoold in de vogels en bijzondere dieren.
Daarvoor heeft hij veel nationale en internationale nascholingen gevolgd en een jaar op de afdeling vogels en bijzondere dieren van de Universiteitskliniek in Gent gewerkt.
Hij werkt als dierenarts ook in dierentuinen waaronder Avifauna. Dierentuinen komen met kleinere dieren ook naar de praktijk in Driebergen waar hij regelmatig een bijzonder dier behandeld.
En geeft naast zijn reguliere werk ook regelmatig presentaties op het gebied van vogels en bijzondere dieren. Niet alleen presentaties voor dierenartsen, ook aan verenigingen van liefhebbers van vogels en bijzondere dieren.
  Bekijk het profiel van Rick Stemkens

Marlissa Fluit

Is eveneens dierenarts met speciale interesse in de vogels en bijzondere dieren.
Ze heeft anderhalf jaar op de afdelinge vogels en bijzondere dieren van de Universiteitskliniek in Utrecht gewerkt waar ze ook veel presentaties heeft gegeven voor de studenten in de laatste fase van hun opleiding. 
Zij werkt in de kliniek met reguliere gezelschapsdieren en wil zich vooral bekwamen in de kleine zoogdieren zoals konijnen, knaagdieren maar ook alle bijzondere kleine zoogdieren die in dierentuinen worden gehouden.
  Bekijk het profiel van Marlissa Fluit